09:12
Свято першого дзвоника

День знань у Старобільському професійному ліцеї

  

Цей день завжди особливо хвилюючий, адже саме з цього дня починається незвіданий,

цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Урочистості пройшли і в стінах Старобільського професійного ліцею,

який привітно відкрив свої двері вже в п’ятдесят сьомий раз,

ласкаво запросив до навчання першокурсників. Музика та бадьорий настрій, хвилювання тих, хто йшов до ліцею вперше і щем у серці третьокурсників, для яких цей рік буде останнім роком перебування в стінах, котрі стали рідними.

Усіх присутніх на святі Першого дзвоника привітав директор ліцею Танасов Володимир Васильович, ветеран педагогічної праці Чикірякіна Наталія Іванівна, викладач спецдисциплін перукарів Циганок Наталія Василівна. Від щирого серця привітав учнів з Днем знань Олійник Сергій Олексійович – директор Департаменту комунальної власності земельних та майнових відносин , який був присутній на святі у якості почесного гостя.

  

     

     

Зі словами подяки педагогічному колективу виступили член батьківського комітету Ткаченко Ольга Євгеніївна та член учнівського самоврядування Волк Аліна.

Пролунало музичне вітання від солістки ліцею Потоцької Ольги, вручені грамоти та похвальні листи, і ось настає та мить, яка і дала назву святу – лунає Перший дзвоник, він покликав усіх на перший урок під назвою «Я – українець, я – європеєць!»

«І підтвердженням цього є те, що наша Батьківщина розташована на південному заході Східноєвропейської рівнини, у Центральній та Південно – Східній Європі, тобто за своїм географічним розташуванням Україна – звичайно ж держава європейська»,- наголосила Черевата Оксана Леонідівна, викладач ліцею, яка й підготувала перший урок.

Про значні події, які вели нашу країну до незалежності розповіла викладач історії Соловарь Валентина Андріївна.

Дуже змістовним та цікавим був перегляд відеороликів під назвою «Цікаві факти про Україну» та «Історія створення ЄС». На підставі інформації, яка була надана у цих відеороликах, учні Старобільського професійного ліцею зробили твисновок, що саме видатні українці були і є творцями світової історії. «А зараз черга за нами. Ми майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками будемо підносити українську культуру, славити її і разом крокувати до Європи».

«Ми пишаємося своєю країною та її тисячолітньою історією, своєю рідною мовою, державними та народними символами, мелодійними піснями та запальними танцями»,- сказала ведуча Ясміна Шабан, учениця ІІ курсу ліцею і запросила енергійних та активних дівчат з групи №6 до танцю.

Європа змінює своє обличчя, а наша Україна знаходиться в епіцентрі цих змін, доводячи своє прагнення називатися Європейською державою. Тому кожен із нас може з гордістю сказати: «Я – українець! Я – європеєць!»

    

  

Переглядів: 445 | Додав: FlorianGeyer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]